- ikke på madoplevelsen
Det gavner miljøet at nedbringe madspildet. Madspild koster danskerne 16 milliarder kr. om året, og det anslås, at 303.000 tons spiselige fødevarer hvert år kasseres i fødevaresektoren.
Som Green Key virksomhed gør vi en indsats for at nedbringe madspildet i forbindelse indkøb, tilberedning, servering og efterbehandling. Dermed er du automatisk med til at spare energi, vand, råvarer og transport uden, at det går ud over din oplevelse og smagen. Nyd vores mad – men tag ikke for meget, hvis du ikke kan spise det.
Hvorfor nedbringe madspildet?
Udover at det gavner miljøet, kan der spares mange penge ved at nedbringe madspildet.
Undersøgelser viser, at 540.000 tons spiseligt mad hvert år bliver smidt ud i Danmark, og madspild koster danske forbrugere 16 milliarder kroner årligt. Madspildet i danske kantiner, storkøkkener, hoteller, caféer, restauranter og catering selskaber er samlet 94.000 ton om året svarende til 419 mio. kr.
Madaffald kan også bruges som en ressource i form af energiproduktion fra biogas.