Hoteller og restauranter i Region Hovedstaden kan nu få hjælp til at blive miljømærket
Hoteller og restauranter i Region Hovedstaden kan få en grøn hånd fra kommunen og fx blive miljømærket.
HORESTA og Green Key er med i et Gate21-projekt, som skal hjælpe oplevelsesbranchen yderligere på vej med den bæredygtige dagsorden.
I det første projekt blev Hotel Cecil, Dronning Louises Tehus og Femhøj mærket med Green Key, mens andre Green Key virksomheder, som Kurhotel Skodsborg, Schæffergården og Bautahøj Kursuscenter fik yderligere hjælp med deres miljøarbejde. Se forskellige cases…
Nu er ambitionerne endnu højere. Flere virksomheder i turist- og oplevelsesbranchen skal miljømærkes eller hjælpes yderligere med deres bæredygtige arbejde.
I løbet af de næste tre år får 80 virksomheder i Region Hovedstaden mulighed for at arbejde med én eller flere konkrete indsatser i projektet Bæredygtig Bundlinje 2.0.
De kan forbedre deres affaldssortering, lære at udnytte affald som en ressource, mindske madspild, skifte benzin- eller dieselbilerne ud med el-biler og blive skarpere på miljøledelse.
Én af virksomhederne, der har meldt sig klar, er hotel og konferencecenteret Schæffergården, der ligger i Gentofte.
”Vi er glade for at få muligheden for at fortsætte vores bæredygtige udvikling. Det betyder meget for os, fordi det er noget kunderne efterspørger. De spørger blandt andet ind til CO2-udledning og madspild,” siger direktør Peter Feddersen og fortæller, at Schæffergården i Bæredygtig 2.0 blandt andet vil arbejde med FN’s Verdensmål.