Kaløvig Center minimerer madspild og opruster til sølv
Kaløvig Center har skiftet deres økologiske spisemærke fra bronze til sølv og minimerer madspild.
Det lille kursuscenter Kaløvig Center, beliggende ved Følle Strand lidt nord for Århus, har oprustet på tilberedningen af bæredygtig mad. Centeret, der modtog Green Key for lidt over et år siden, har på under et år skiftet Det Økologiske Spisemærke fra bronze til sølv, så økologiforbruget ligger på mellem 60 og 90 %.
Det skete lidt som en overraskelse for centerlederen, da køkkenet i al hemmelighed gik igang med at benytte endnu flere økologiske vare, og da de senere gjorde status, var økologiprocenten steget til langt over de 60 %. Dermed var det oplagt efterfølgende at søge om sølv.
Men også på madspildsområdet gør Kaløvig Center en indsats. Fx bliver madrester løbende blandet dejen i det friskbagte morgenbrød, så brødet får forskellige og spændende smagsnuancer.