Efter en lang mødedag er det tid til at tage ud og spise med dine kollegaer og forretningsforbindelser. Jeres samarbejdspartner er kendt for at have en grøn profil og har udarbejdet en CSR-strategi, som alle medarbejderne følger. Hvor inviterer du dem hen?
Hvis I eller de bor på et Green Key hotel er valget oplagt, da et restaurant på et hotel med dette ecolabel skal leve op til en række bæredygtige kriterier indenfor økologi, madspild og tilberedning. Mange andre restauranter har også fokus på hvordan miljøpåvirkningen minimeres. Her kan nævnes restauranter med Det Økologiske Spisemærke.
Herudover kan du følge disse råd.
- Find et sted hvor der bestilles fra menukort i stedet for buffet. Det er ofte mere delikat og minimerer madspildet.
- Minimer madspild - Bestil og tag kun det mad du kan spise.
- Spis mindre kød og mere grønt.
- Spis mad tilberedt af lokale råvarer – alternativt i nærområdet.
- Smag årstidens produkter.
- Bestil økologisk.
- Køb produkter fra frilands eller fritgående dyr.